Helyezze el és kínálja szolgáltatását Magyarország üzleti adatbázisában!
Lépjen be itt, ha Ön már regisztrált szerkesztő!
Elfelejtette jelszavát?
 
Mutassa meg honlapját a térképen!
Államigazgatás

Bemutatjuk

Bér, jövedelem

Borturisztika, borturizmus

Cégvilág

Civil hírek

Család

Egészségügy / szociális intézmények

Elemzések, tanulmányok

Életmód

Energiagazdálkodás

Építési ügyek

Érdekességek

Események

EU pályázatok

Fiatalok

Foglalkoztatás

Fogyasztóvédelem

Gasztronómia

Gyermek és ifjúsági ügyek

Gyermeknevelés

Helyi önkormányzat

Helytörténet

Humán

Információ

Innen-onnan

Innováció

Interjú

Irodalom

Jegyzet

Jótékonyság

Karácsonyi ünnepségek

Katasztrófavédelem

Képviselők

Kiállítások, konferenciák

Kitüntetés

Koncert

Konferencia

Kórház, klinika vagy egészségügyi centrum

Könyvismertető

Környezetvédelem

Közbiztonság

Közérdekű információk

Közlekedés

Közlekedési információk

Köztársasági elnök

Közvélemény

Kulturális programok

Lelkisegély

MSZP

Műszaki Tudományok

Nemzetiségi ügyek

Népművészet

Nyugdíjasoknak

Oktatás

Parlament

Párthírek

Pedagógia

Politika, közélet

Rendezvény

Rendőrségi hírek

Sport / fittness / szabadidő

Sportrendezvény

Szabadidő

Szociális ügyek

Szociálpolitika

Társadalom

Távközlés

Technika

T-Kisebbségek

Történelem

Tudományos hírek

Turizmus

TV, rádió

Utazás

Ünnepségek

Vallás

Vélemények

Vízszolgáltatás

"Gyere velünk!... Ismerd meg jobban!"
2010. május 27. 8:44

Ezzel a mottóval, még inkább ezzel a jellemző attitűddel hívogatta vendégeit, szakembereket, érintett intézmények delegáltjait és a média képviselőit a kábítószerfogyasztás visszaszorításának koordinálására vállalkozott szervezet, a KEF ( Kábítószerügyi Egyeztető Fórum). A 2010-es, sorban a hetedik találkozásnak a Leo Amici Alapítvány telepe szolgált helyszínül, ahol immár 19 éve szisztematikus és szakmailag elismert munka folyik annak érdekében, hogy a talajt vesztett, de jobb sorsra érdemes emberek újraépülve képesek legyenek tartósan beilleszkedni a társadalomba, annak megbecsült tagjává válni. Újra. Végre.

Betegen, öregen, elhagyottan? - Nem!
2009. január 30. 15:06

Mindenkinek, aki - József Attila szerint - az életet a halálra ráadásul kapta, a címben jelzett probléma a réme. Mert fél a kiszolgáltatottságtól, a fájdalomtól, a magánytól, a feltartóztathatatlanul közeledő sötétségtől. Amikor még egy kis haladékot szeretne, fájdalmai enyhülését, fontossága, szerethetősége tudatát, emberi méltóságot, élete tisztes befejezését. De hogy részesülhet-e ebben, az bizony sok tényezőtől függ. B

A sok sebből vérző egészségügy
2007. október 29. 20:24

Ha van magabiztos és optimista ember ma Magyarországon, akkor azt minden bizonnyal Horváth Ágnesnek hívják. Az egészségügy ismert, de kevéssé elismert miniszterének ugyanis szeme sem rebben, amikor eredményeket kell felsorolnia vagy abbéli reményének hangot adnia, hogy minden a legnagyobb rendben van, a kitűzött irány, a megcélzott reform kétségkívül remek, az összes magyar állampolgár igényét kielégíti. Majd. Én hiszem is, nem is. Az alábbi példák inkább az utóbbit valorizálják. Bár előfordulhat, hogy a nagy hurrá-érzés részletezését csupán a volumenkorlát akadályozza.

Hévízen jártunk
2007. szeptember 18. 20:23

Ahogy beköszönt a szeptember, a gyerekek iskolába indulnak, a kéthazájú madarak Afrikába készülődnek, mi pedig egy hétre beköltözünk a hévízi Aparthotel Kalmába. Jó előre felíratjuk a szükséges kezeléseket: gyógyfürdő, masszázs, tangentor, általunk csak maszatanak nevezett iszappakolás és beteg ízületeinkkel együtt várjuk a csodát, fájdalmak enyhülését, testnek, léleknek felüdülését. És nem véletlenül!

A trónjáról letaszítandó Quarelin
2007. január 6. 18:46

Könnyű barátnak lenni, ha a másiknak jó a híre. Amikor viszont pocskondiázzák, akkor az embernek választania kell: vagy kitart mellette, vagy rútul faképnél hagyja. Az alábbi levél az előbbire bizonyíték.

Vannak jó emberek
2009. július 22. 13:58

Hallgatom a Napkeltében, mint beszél (mint beszél?), mint fröcsög - céllátás, koncepció és főleg pénz hiányában - az egészségügy összeomlásáról az Orvosi Kamara elnöke, Éger István. Kiragadott példákra hivatkozik, máskor pontos adatok megismerhetetlenségére utal, majd hatáskeltően felidézi a hosszú sorokban várakozó betegek kiszolgáltatottságát. Itt-ott igaza van, de csak itt-ott. Hiszen a veszéllyel naponta eredményesen szembeszállók, a nehézségekkel heroikusan megküzdők, a nehézségekkel dacolók többen vannak. Nekik a munka nem kiszabott penzum csupán, nem letöltendő műszak, hanem a szó legnemesebb értelmében vett szolgálat, hivatás felső fokon.

Zöld hályog
2008. március 7. 20:22

Tegnaptól eggyel több világnap van a naptárban. A zöld hályog, végső stádiumában vakságot okozó, nem műthető betegség egyre több embertársunkat érinti. Évente el kellene mennünk szemészhez, aki feltárná az esetleges veszélyekre utaló jeleket, hogy időben jöhessen a terápia.

Igaz mese egy világszép szanatóriumról
2007. szeptember 26. 19:27

Jó estét, felnőttek! Ágyban vagytok már? Fogat is mostatok? A tévét kikapcsolhatjátok, csak a megszokott bugyuta sorozat vagy valami trágár ordibálással tarkított csihi-puhi megy benne. Helyette hallgassatok meg egy majdnem végig szép valóságmesét! Aztán gondolkodjatok, vajon ti hogyan fejeztétek volna be a történetet!

Kórházról kórházra
2007. február 3. 20:25

Miközben dúl a számháború a vizitdíj és társai körül, miközben asztal mellett születnek kevéssé életképes döntések, az egészségügy első embere teljes erőből azt kommunikálja, hogy minden a beteg érdekében történik. Sajnos a tények nem azt mutatják!

"Boldog ember nem lesz rákos!"
2006. december 6. 19:42

A komlói Új Nap Klub, a Rákbetegek Országos Szövetségének tagszervezete november 5-én egészségnapot szervezett. A programok reggel kilenckor kezdődtek vércukor-, vérnyomás- és koleszterinszint méréssel, ételkóstolóval és életmódtanácsokkal folytatódtak. A termékbemutatók, a véradás, majd egy kis pihenő után a nap fővédnöke, dr. Lenkei Gábor előadása következett "Nem a rák az ellenfél" címmel. Az érdeklődők olyan nagy számban gyűltek össze a Közösségek Házában, hogy sokan állva vagy a folyosón ülve hallgatták végig a közel kétórás eszmefuttatást.