Helyezze el és kínálja szolgáltatását Magyarország üzleti adatbázisában!
Lépjen be itt, ha Ön már regisztrált szerkesztő!
Elfelejtette jelszavát?
 
Mutassa meg honlapját a térképen!
Államigazgatás

Bemutatjuk

Bér, jövedelem

Borturisztika, borturizmus

Cégvilág

Civil hírek

Család

Egészségügy / szociális intézmények

Elemzések, tanulmányok

Életmód

Energiagazdálkodás

Építési ügyek

Érdekességek

Események

EU pályázatok

Fiatalok

Foglalkoztatás

Fogyasztóvédelem

Gasztronómia

Gyermek és ifjúsági ügyek

Gyermeknevelés

Helyi önkormányzat

Helytörténet

Humán

Információ

Innen-onnan

Innováció

Interjú

Irodalom

Jegyzet

Jótékonyság

Karácsonyi ünnepségek

Katasztrófavédelem

Képviselők

Kiállítások, konferenciák

Kitüntetés

Koncert

Konferencia

Kórház, klinika vagy egészségügyi centrum

Könyvismertető

Környezetvédelem

Közbiztonság

Közérdekű információk

Közlekedés

Közlekedési információk

Köztársasági elnök

Közvélemény

Kulturális programok

Lelkisegély

MSZP

Műszaki Tudományok

Nemzetiségi ügyek

Népművészet

Nyugdíjasoknak

Oktatás

Parlament

Párthírek

Pedagógia

Politika, közélet

Rendezvény

Rendőrségi hírek

Sport / fittness / szabadidő

Sportrendezvény

Szabadidő

Szociális ügyek

Szociálpolitika

Társadalom

Távközlés

Technika

T-Kisebbségek

Történelem

Tudományos hírek

Turizmus

TV, rádió

Utazás

Ünnepségek

Vallás

Vélemények

Vízszolgáltatás

Egy újabb képeskönyv Komlóról
2010. június 7. 11:58

Árgyelán György, a fáradhatatlan fotós, legújabb kötetét a napokban mutatták be a múzeumban. A mélységek városát ezúttal a magasból, repülőgépről vagy más alkalmatosságról látva és láttatva. A település múltját, jelenét és talán a jövőjét: "egyéni és közös valónkat" - ahogy az előszóban Rott József író fogalmaz.

Jánosi Engel Adolf I. (Könyv a komlói bányászat elindítójáról)
2009. június 10. 21:16

A napokban jelent meg számos támogatónak köszönhetően egy szép új komlói könyv, ezúttal Jánosi Engel Adolfról. Ki volt ő, miért hálás neki máig ez a település? Mérei Emil, egykori vezérigazgató, a téma kitűnő ismerője így adja meg a választ ajánlójában: "Az általa szorgalmazott kutatás eredményeként találták meg a kőszenet a Komlót körülvevő hegyek, dombok egyikében. Így indulhatott el a táróbányászat, majd ezt követően az iparszerű termelés, melynek következtében az egykor álmos kis bányászfaluból fejlődő város lett."

Olvastam már valahol...
2009. január 26. 17:10

A Tinta Kiadó remek segédkönyve, Tótfalusi István Idegenszó-tár c. műve 185. oldalán ez áll: déjŕ vu (...) az emlékezet csalódása, az az élénk, de téves benyomás, hogy az adott helyszínt már valahol láttuk, az adott helyzetet egyszer már átéltük. A kifejezést tágabb értelemben vonatkoztathatjuk arra is, amit már hallottunk, olvastunk stb., amint gyakorta megesik velünkOlvastam már valahol...

Versünnep '2008
2008. április 13. 8:44

A hatvanas évek óta az egész ország megemlékezik József Attila születésnapjáról: április tizenegyedikéről. Sokáig a költészet napját tartottuk ekkor, most az igazi versünnepnek reggeltől estig tanúi, társai vagy éppen résztvevői lehettünk. Művészi gondolatokat tolmácsoltak hivatásosok és amatőrök, iskolások és deresedők. Jól van így. Így van jól...

Könyvbemutató a komlói Közösségek Házában
2007. december 5. 19:27

December 4. a naptárban Borbála napja. Erre az alkalomra időzítette a Hittel és reménnyel című új albumának megjelenését az ismert komlói fotós, Árgyelán György. E míves könyvet népes érdeklődő előtt mutattuk be a Közösségek Házában.

Jánosi Engel Adolf II. Ami a róla szóló könyvből kimaradt
2009. június 10. 21:27

Forgatom a már sokak által ismert könyvet. Leteszem, felveszem, és újra kézbe veszem, de sajnos némi hiányérzetem van. Elszórtan van ugyan szó benne Jánosi Engel Adolf zsidó származásáról, de arról, hogy ez az attitűd mennyire eredője és magyarázója jellemének, egész életútjának, a családjához és más emberekhez való viszonyának, szorgalommal, szaktudással megalapozott sikereinek, arról érdemes külön is szólni.

Radnóti
2009. május 5. 19:28

Színház, szobor, utca, könyv őrzi emlékét. 100 éve született és már 65 éve halott. Költő volt, műfordító, gondolkodó és magyar, aki zsidónak született. Egyetemet végzett, bölcsész doktor, de gimnáziumban soha nem taníthatott. Féltették tőle a fiatalságot, sajnálták tüdejétől a levegőt, halálra szánták. Oly korban...

Sikerrel ért véget a 79. könyvhét
2008. június 10. 17:02

Öregapó korú ez a sokak által szeretett országos rendezvény, a könyv ünnepe. Programjainak színessége, az alkalomra és környékére időzítve megjelentetett kiadványok száma és színvonala azonban megőrzi fiatalosságát. Magam is vásároltam néhány új darabot.

Molnár Ferenc kerek évfordulói
2008. január 20. 20:20

130 évvel ezelőtt született Magyarországon, közel hetvenöt éve halt meg a tengeren túl. És százéves A Pál utcai fiúk c. remekműve, amely a kezdetek óta nemzeti mítoszunk része. A drága grund a haza jelképe, Nemecsek az önfeláldozás szimbóluma mindörökre.

Két telefonbeszélgetés - egy könyv
2007. november 14. 20:55

Egyetemista unokám hív. Beszélgetünk erről-arról, végül megkérdezi: - Tudod, mama, mi a legújabb könyvszenzáció Pesten? Egy olyan regény, amelyben egy katolikus fiú és egy zsidó lány... Már keresem, el szeretném olvasni! Néhány nap múlva újra rám csörög, immár otthonról: - Mama, tudtam, hogy te mindenképpen megveszed azt a bizonyost. Amikor megláttam anyánál a színes borítóját, biztos voltam benne, hogy csak tőled kaphatta a születésnapjára. Már megint jelentkeztek a közös gének...