Helyezze el és kínálja szolgáltatását Magyarország üzleti adatbázisában!
Lépjen be itt, ha Ön már regisztrált szerkesztő!
Elfelejtette jelszavát?
 
Mutassa meg honlapját a térképen!
Államigazgatás

Bemutatjuk

Bér, jövedelem

Borturisztika, borturizmus

Cégvilág

Civil hírek

Család

Egészségügy / szociális intézmények

Elemzések, tanulmányok

Életmód

Energiagazdálkodás

Építési ügyek

Érdekességek

Események

EU pályázatok

Fiatalok

Foglalkoztatás

Fogyasztóvédelem

Gasztronómia

Gyermek és ifjúsági ügyek

Gyermeknevelés

Helyi önkormányzat

Helytörténet

Humán

Információ

Innen-onnan

Innováció

Interjú

Irodalom

Jegyzet

Jótékonyság

Karácsonyi ünnepségek

Katasztrófavédelem

Képviselők

Kiállítások, konferenciák

Kitüntetés

Koncert

Konferencia

Kórház, klinika vagy egészségügyi centrum

Könyvismertető

Környezetvédelem

Közbiztonság

Közérdekű információk

Közlekedés

Közlekedési információk

Köztársasági elnök

Közvélemény

Kulturális programok

Lelkisegély

MSZP

Műszaki Tudományok

Nemzetiségi ügyek

Népművészet

Nyugdíjasoknak

Oktatás

Parlament

Párthírek

Pedagógia

Politika, közélet

Rendezvény

Rendőrségi hírek

Sport / fittness / szabadidő

Sportrendezvény

Szabadidő

Szociális ügyek

Szociálpolitika

Társadalom

Távközlés

Technika

T-Kisebbségek

Történelem

Tudományos hírek

Turizmus

TV, rádió

Utazás

Ünnepségek

Vallás

Vélemények

Vízszolgáltatás

Pesti szobrok üzenete
2010. július 27. 13:45

Az ember sokszor megy Budapestre: találkozóra, beteglátogatóba, üzleti tárgyalásra, temetésre, ballagásra, orvosi vizsgálatra, továbbképzésre, miegyébre. Kényszerből mindig a legrövidebb utat választja, mert siet. Útja közben vágyakozva nézi a fagylaltot nyalogatókat, a hívogató kirakatokat, de továbblép, hiszen várják valahol valamiért, s ő úgy hiszi, hogy jelenléte nélkülözhetetlen. Amikor pedig lát is, nem csak néz, akkor rengeteg nem várt csoda ötlik a szemébe.

A stílus maga az ember
2009. augusztus 11. 9:04

Ezt állította Buffon, a híres francia természettudós. A címben idézett, máig érvényes mondat akadémiai székfoglalójában olvasható (1753). Ma mégis lépten-nyomon az tűnik. fel, mennyire könnyedén veszik sokan ezt. Jóllehet öltözködésünk, viselkedésünk, beszédmódunk, életvitelünk, egész kulturánk, habitusunk megítélése nagyrészt ettől függ. Mások véleményét figyelmen kívül hagyni bizony dőreség!

Ellesett hévízi beszélgetések
2009. május 18. 21:50

Mint minden évben, az idén is eltöltöttünk egy hetet Hévízen, a világhírű gyógyvíz városában. Sétáltunk a gyönyörűen karbantartott parkokban, fürödtünk, engedtük magunkat kényeztetni kezelések címszó alatt. És közben mindenütt figyeltük az embereket: mit csinálnak, hogyan viselkednek, miről váltanak szót egymással. Egy-két emlékezetes beszélgetés töredéket ezúttal közreadunk, mert egy újszülöttnek minden vicc új.

Emlékezés és emlékeztetés
2009. április 19. 15:56

2000-től a budapesti gettó megnyitásának dátuma a magyarországi holokauszt emléknapja. Ekkor Az Élet menete elnevezésű sétával és különböző programokkal emlékeznek, emlékeztetnek az emberiség ellen elkövetett bűnt megbocsájthatatlannak és elfeledhetetlennek tartók azokra az áldozatokra, akiket zsidó, cigány vagy egyéb másságuk miatt meghurcoltak, elpusztítottak a II. világháború alatt.

Össze kellene magunkat szedni végre!
2008. december 3. 16:59

Jó sorsom úgy hozta, hogy sokfelé járok az országban. A cél és a feladat mindig ugyanaz: pedagógusokkal találkozni, eszmét cserélni, kérdéseikre választ együtt keresni, a jó úton járókat megerősíteni, a bizonytalanokba lelket önteni. Közben figyelni, tapasztalatokat gyűjteni, az arra érdemeseket másutt másokkal megosztani.

A hivatalok packázásai
2009. november 11. 18:05

Nem elég az ember gondja mostanság, a hivatalok is rendre tetézik a baját. Így az eredetileg nagy kupac probléma még nagyobb lesz. Egy alábbiak egy részét magam tapasztaltam, más részét másoktól hallottam. Ezúttal közreadom a leginkább irritálókat. Mit lehet tudni: hátha valaki ott fönn végre meghallja!

Jánosi Engel Adolf III. A holtig haza: KOMLÓ
2009. június 12. 16:56

Szabó Magda egyik esszéjéből kölcsönöztem a címet (a városnév ott természetesen: Debrecen!). Mit jelentenek a gyökerek, a szülőföld, az anyanyelv, a kitörölhetetlen emlékek a távol élők számára? Mi fán terem a kuckómeleg, az ismerősökkel, ismeretlenekkel való képletes vagy valóságos összebújás, a szavakkal, közös nyelv híján hangsúlyokkal, mosolyokkal, tekintetekkel, simogatásokkal való kommunikálás? Kedden a komlói múzeumban az is megtapasztalhatta, aki eleddig soha nem gondolt rá.

Május elsejék
2009. április 30. 17:40

Ezen a napon a valamikor a falusi legény májusfát állított a kiszemelt lánynak. Ezzel fejezte ki, hogy szándékai komolyak. Amikor pedig felhúzták a bárhol készülő épület falait, annak is májusfa került a sarkára - függetlenül attól, mit mutatott a naptár. A kedves szokás messze hirdette, mennyire örülnek az építők az addig végzett munka sikerének és tovább serénykednek azon, hogy mielőbb átadhassák rendeltetésének. Hiszen a ház, a létezés legfőbb színtere az élet értelmét jelentette. Ott születtek és nőttek föl a gyerekek, ott küszködtek a felnőttek, hogy vigyék valamire, ott adták át az öregek a fiataloknak a tapasztalataikat, ott érezte otthon magát a család, melynek minden tagja egyaránt fontos volt.

Rendes ház?
2009. január 16. 18:51

Jó hetven évvel ezelőtt Szabó Lőrinc lánya, kis Klára - megtapasztalván, hogy se apjának, se anyjának nincs pénze még irkára sem - így fakad ki csodálkozva: "Egy rendes házban legalább száz pengő/ mindig kell, hogy legyen!" Nem sokkal korábban a Nyugat első számának olvasói Móricz gyönyörű novellájában követhették nyomon, mint keresi sírva-kacagva anya és fia a hét krajcárt, tűvé téve érte az egész lakást. Mire pedig előkerült a szappanra való, mihaszna, mert közben beesteledett, s a lámpából is hibádzott az olaj...

Női lapok, női ügyek
2008. szeptember 2. 18:56

Ha időnként eljutok a fodrászhoz, a búra alatti üldögéléshez mindig kapok friss olvasnivalót. Női és bulvárlapokat, mert azokat lapozgatni trendi. A címüket nem sorolom föl, mert nem akarom rossz hírüket kelteni. Jó hírüket pedig nem tudom. Felfigyeltem bennük viszont két dologra.