Helyezze el és kínálja szolgáltatását Magyarország üzleti adatbázisában!
Lépjen be itt, ha Ön már regisztrált szerkesztő!
Elfelejtette jelszavát?
 
Mutassa meg honlapját a térképen!
Államigazgatás

Bemutatjuk

Bér, jövedelem

Borturisztika, borturizmus

Cégvilág

Civil hírek

Család

Egészségügy / szociális intézmények

Elemzések, tanulmányok

Életmód

Energiagazdálkodás

Építési ügyek

Érdekességek

Események

EU pályázatok

Fiatalok

Foglalkoztatás

Fogyasztóvédelem

Gasztronómia

Gyermek és ifjúsági ügyek

Gyermeknevelés

Helyi önkormányzat

Helytörténet

Humán

Információ

Innen-onnan

Innováció

Interjú

Irodalom

Jegyzet

Jótékonyság

Karácsonyi ünnepségek

Katasztrófavédelem

Képviselők

Kiállítások, konferenciák

Kitüntetés

Koncert

Konferencia

Kórház, klinika vagy egészségügyi centrum

Könyvismertető

Környezetvédelem

Közbiztonság

Közérdekű információk

Közlekedés

Közlekedési információk

Köztársasági elnök

Közvélemény

Kulturális programok

Lelkisegély

MSZP

Műszaki Tudományok

Nemzetiségi ügyek

Népművészet

Nyugdíjasoknak

Oktatás

Parlament

Párthírek

Pedagógia

Politika, közélet

Rendezvény

Rendőrségi hírek

Sport / fittness / szabadidő

Sportrendezvény

Szabadidő

Szociális ügyek

Szociálpolitika

Társadalom

Távközlés

Technika

T-Kisebbségek

Történelem

Tudományos hírek

Turizmus

TV, rádió

Utazás

Ünnepségek

Vallás

Vélemények

Vízszolgáltatás

"Mondani a mondhatatlant..."
2009. december 11. 18:56

Nézem szerdán a Duna Televízióban Elek Judit kétrészes filmjét Elie Wieselről, a magyar származású Nobel-békedíjas íróról, a megszenvedetten igaz emberről. Nézem csütörtökön az ATV-n a budapesti Syma-csarnokból való élő közvetítést, ahová a Hit Gyülekezete meghívására jöttek el oly sokan meghallgatni őt. És olvasom a Népszabadságban, miről cserélt eszmét a vendég a Sándor palotában Sólyom Lászlóval. Közben pedig tanulmányozom Popper Péter átdolgozott, kibővített izraeli naplóját, a Tűz a hegyent.

Néhány utólagos megjegyzés '56 ürügyén
2008. június 23. 19:32

Ma egy hete emlékeztünk arra a borzalmas napra, amelyen - 50 évvel ezelőtt - Nagy Imre miniszterelnököt és néhány társát kivégezték. Mindennek nem lett volna szabad a XX. század közepén, két világégés után megtörténnie! Ha mégis, mert asszisztált hozzá a fél világ, akkor legalább utólag méltó tisztességgel kellett volna a szégyenteljes eseményről és elszenvedőiről szólni. Értünk, a gyerekeinkért, az unokáinkért, minden tisztességes valaha élt és ezután élő magyarért, hogy egyszer majd emelt fővel tudjunk válaszolni a sok miértre.! De...

Az elnök úr és az ő döntése
2007. december 27. 18:33

Nincsenek csodák! A köztársasági elnök úr nemleges döntését az egészségügyi reformmal kapcsolatban előre borítékolni lehetett. Ahogy csodák nincsenek, úgy meglepetések sem. Mindenki adta magát, mindenki (meg)kapta a magáét.

Kinek, kinek mit szabad
2007. március 23. 17:48

Az a régi közmondás jut eszembe, hogy "Amit szabad Jupiternek, azt nem szabad az ökörnek". Szeretném hinni, hogy feudális tartalma ma már kiveszőben van. Szabad országban mindenkinek szabad szólnia, tennie - de csak addig, amíg szavaival, tetteivel mások (szabadság)jogait, (élet)lehetőségeit nem sérti, nem korlátozza.

Göncz és Kuncze
2006. szeptember 20. 18:10

A mostani válságos napokban vagy hisztérikus, felajzott, magukról megfeledkező hiperaktív figurákat látunk a képernyőn vagy meggyötört, kialvatlan politikusokat és a belőlük valami okos nyilatkozatot kihúzni igyekvő riportereket. A futószalagon szünet nélkül követik egymást szóló, duo vagy kórus változatban Göncz Árpád és Kuncze Gábor ezúttal (is) kiemelkedik közülük.

Zajos politikai adok-kapok
2008. szeptember 28. 20:29

Elég bekapcsolni bármely hírszolgáltató eszközt, hogy az ember hócipője hamar megteljen. Undorral, felháborodással, kiábrándulással. Már kérdései sincsenek, mert előre tudja a manipulált válaszokat, melyeket talán az se vesz készpénznek, aki nem kevés agytorna révén kigyötörte magából.

Él és virul a Magyar Gárda?
2008. március 29. 21:04

A minap drótpostán egy rövid, de annál fenyegetőbb üzenetet kaptam. Rajta - háttérben egy ugrásra készülő oroszlánnal - ennyi a szöveg, csupa nagybetűvel: MAGYAR GÁRDA AVATÁS 2008. MÁRCIUS 29. SZOMBAT 15 ÓRA HŐSÖK TERE. Ha nem olyan a feladó, akinek jól ismerem a felfogását ezzel s mással kapcsolatban, bizony felháborodottan kitöröltem volna. Akkor azonban egyetértőleg a tárgyra pillantottam, ahol ez állt: "Meddig még??" (Előzőleg ő is ugyanezzel a subjekttel kapta...)

"Tetézi, ki elfödi a bajt"
2007. szeptember 3. 8:20

"Tetézi, ki elfödi a bajt" Magánproblémáim miatt sokáig nem írtam. Most már nem tehetem, hiszen annyira igazak a címben idézett költői szavak. Szólnom kell, nehogy a hallgatásomat valaki beleegyezésnek vélje!

Lengyel László közgazdász Komlón
2006. november 29. 7:35

A Pénzügykutató Rt. vezérigazgatója november 24-én néhány órát komlói érdeklődőkkel töltött a Közéleti Klubban mint a Honismereti és Városszépítő Egyesület vendége. Aki nem jött el, nem tudhatja, milyen jó fehérek közt egy európait látni - József Attila után szabadon.

Ez nem forradalom!
2006. szeptember 19. 20:49

Ha illegálisan is, ha bármilyen szándékkal is nyilvánosságra kerül egy politikus szenvedélyes, párttársait a tespedésből komolyan felrázni akaró megszólalása, akkor abból több dolog következhet. Az illető elismeri magáénak, és lehetővé teszi a kiragadott részletek helyett az egész szöveg tanulmányozását, kérve a kontextus ismeretében az egésznek nem feltétlenül egyetértő-elfogadó, de mindenképpen reális megítélését. Gyurcsány Ferenc, mert ki másról lenne szó, ezt akarta, ezt tette. A vele szembenállók egy részének azonban kapóra jött a dolog: végre önmagukat és az arra kaphatókat kellően felhergelve ismét kimehettek az utcára.