Helyezze el és kínálja szolgáltatását Magyarország üzleti adatbázisában!
Lépjen be itt, ha Ön már regisztrált szerkesztő!
Elfelejtette jelszavát?
 
Mutassa meg honlapját a térképen!
Államigazgatás

Bemutatjuk

Bér, jövedelem

Borturisztika, borturizmus

Cégvilág

Civil hírek

Család

Egészségügy / szociális intézmények

Elemzések, tanulmányok

Életmód

Energiagazdálkodás

Építési ügyek

Érdekességek

Események

EU pályázatok

Fiatalok

Foglalkoztatás

Fogyasztóvédelem

Gasztronómia

Gyermek és ifjúsági ügyek

Gyermeknevelés

Helyi önkormányzat

Helytörténet

Humán

Információ

Innen-onnan

Innováció

Interjú

Irodalom

Jegyzet

Jótékonyság

Karácsonyi ünnepségek

Katasztrófavédelem

Képviselők

Kiállítások, konferenciák

Kitüntetés

Koncert

Konferencia

Kórház, klinika vagy egészségügyi centrum

Könyvismertető

Környezetvédelem

Közbiztonság

Közérdekű információk

Közlekedés

Közlekedési információk

Köztársasági elnök

Közvélemény

Kulturális programok

Lelkisegély

MSZP

Műszaki Tudományok

Nemzetiségi ügyek

Népművészet

Nyugdíjasoknak

Oktatás

Parlament

Párthírek

Pedagógia

Politika, közélet

Rendezvény

Rendőrségi hírek

Sport / fittness / szabadidő

Sportrendezvény

Szabadidő

Szociális ügyek

Szociálpolitika

Társadalom

Távközlés

Technika

T-Kisebbségek

Történelem

Tudományos hírek

Turizmus

TV, rádió

Utazás

Ünnepségek

Vallás

Vélemények

Vízszolgáltatás

Szerelem, ó ... lá...lá!
2007. február 18. 17:11

Amerikai és angol hatásra egyre népszerűbb hazánkban is a naptár szerint február 14-ei Valentin, alias Bálint-ünnep. A nap a vidámságoké, amikor a szerelem, a szeretet nevében fordulunk közeli és távolabbi - számunkra kedves - igazi vagy remélt hozzátartozóinkhoz. Ajándékot adunk-kapunk, örülünk, tréfálkozunk vagy csak jókedvűen bulizunk. Valami ilyesmire invitálta a közönséget a komlói Súgólyuk Színpad és Hét-Fő együttes.

Boldog, békés...
2007. január 4. 18:45

Hazatérve némi szilveszterezéssel egybekötött rokonlátogatásról ismét kedves gépem előtt ülök. Azon tűnődöm, mire gondolt, aki boldog, békés ünnepeket és új évet kívánt hagyományos képeslap, e-mail, sms, telefon vagy zenés üdvözlet formájában. És mi motoszkált bennem, amikor hasonló módon fogalmaztam szeretteimhez, barátaimhoz, közeli ismerőseimhez fordulván. Vagy kiüresedett formulákról lenne szó csupán? Nem akarom hinni sem másról, sem magamról, hogy nem gondolta komolyan, nem kívánta őszintén!

Október 6-án
2006. október 6. 18:51

Miközben a politika lassan mindent eltakar, Komlón összegyűlt egy csoport, mert ünnepelni akart. Október 6-án az aradi tizenhárom előtt fejet hajtani, néhány szép gondolatot elmondani, verset, éneket meghallgatni. Egy pillanatra megállni, emlékezni és a vértanúk példájából erőt meríteni.

Elballagtak...
2006. május 7. 19:33

Fiúk, lányok, szőkék, feketék, egykék, nagycsaládból jöttek, tizennyolc-tizenkilenc évesek. Ma az köti össze őket, hogy az első igazi erőpróba előtt állnak akkor is, ha nyelvvizsgán, egy-két tárgyból előrehozott vagy nemzetiségi nyelvből tett érettségin, jogosítványszerzésen szerencsésen túljutottak. Tegnap őket köszöntötték családtagok és barátok, tőlük búcsúztak el tanárok és iskolatársak, holnap pedig rájuk figyel az ország. Rájuk, a maturanduszokra. Rájuk, a jövőt majdan vállukon cipelőkre. Rájuk, akik tehetségükkel, szorgalmukkal kivívták maguknak ezt a státuszt. Rájuk, akik előtt alig pár óra múlva - szigorú feltételek között - felnyitják a magyar irodalom remélt, netán rettegett három tételét rejtő BORÍTÉKOT...

Kivasalták már az ünneplődet?
2006. március 14. 11:54

Valamikor március 15-én ünneplőben siettünk a megem- lékezésre. Nemcsak kívül jeleztük, hanem belül is átéreztük az évforduló nagyszerűségét. És mi van ma? Két úton járunk, külön-külön, mintha átok ülne rajtunk, balsors. Pedig csak az első lépés nehéz, akárki teszi is meg közös ügyünk érdekében.

Szalagavató
2007. február 6. 13:46

A Baranya Megyei Önkormányzat (BMÖ) Nagy László Gimnáziuma Komlón működik. 12/A osztályos tanulói intézményi kommunikátori képzésben vesznek részt. Feladatuk többek között az írott és elektronikus sajtó munkájával való megismerkedés, ill. elemi gyakorlat megszerzése. Így kerültem velük kapcsolatba. Tudósításaikat képpel vagy anélkül időről időre közreadom. Az alábbi tudósítás a szalagavatóról szól. Íme:

Így ünnepeltünk október 22-én
2006. október 22. 16:41

Az ünnepdömpingben nem könnyű rendezőnek, szervezőnek, szereplőnek lenni. Komlón ebben nem volt hiány! A Súgólyuk Színház a tőle megszokott nívón tisztelgett ötvenhat emléke előtt.

Kisasszony hava
2006. augusztus 18. 19:32

A legtöbb nyelven az év nyolcadik hónapját Augustus császár tiszteletére nevezték el. Nálunk korábban a Kisasszony hava elnevezés járta. Újabb időkben e hó huszadikán több mindent ünnepeltünk. Államalapító István királyunkat, az alkotmányt, a forintot, a tisztavatást. Manapság - ha nem vasárnapra esik, mint az idén -, akkor is állami ünnep, zászlóval, változatos programokkal, tisztavatással, kenyérszeléssel, körmenettel, tűzijátékkal.

"Csak a hétköznap maradandó..."
2006. március 22. 6:22

Negyven év - egy emberöltő. Negyven év - sok munka, sok öröm. Negyven év - útravaló és emlékek tárháza. Negyven év - egy komlói középiskola életkora. Kezdetben Steinmetz Miklósról elnevezett, később Kazinczy Ferencre magyarosított, három éve a megyei fenntartásba került, Nagy László nevével fémjelzett, összevont középfokú intézményegységek egyike. Köznyelven a Kazinczy, ahol az eltelt évtizedek alatt annyian tanítottak és tanultak, annyian szereztek tudást, kaptak szakmát, éltek át diákszerelmeket, élményeket, örömöket és persze kudarcokat.

Szalagavató magyar módra
2006. január 23. 7:36

Az érettségire készülők nagy ünnepe, a szalagavató magyar specialitás. Ilyenkor a már alig gyerekek mellére feltűzik a szalagot, amely jelzi, hogy nem sok idő van hátra a nagy megmérettetésig és a felnőtté válásig.