Helyezze el és kínálja szolgáltatását Magyarország üzleti adatbázisában!
Lépjen be itt, ha Ön már regisztrált szerkesztő!
Elfelejtette jelszavát?
 
Mutassa meg honlapját a térképen!
Államigazgatás

Bemutatjuk

Bér, jövedelem

Borturisztika, borturizmus

Cégvilág

Civil hírek

Család

Egészségügy / szociális intézmények

Elemzések, tanulmányok

Életmód

Energiagazdálkodás

Építési ügyek

Érdekességek

Események

EU pályázatok

Fiatalok

Foglalkoztatás

Fogyasztóvédelem

Gasztronómia

Gyermek és ifjúsági ügyek

Gyermeknevelés

Helyi önkormányzat

Helytörténet

Humán

Információ

Innen-onnan

Innováció

Interjú

Irodalom

Jegyzet

Jótékonyság

Karácsonyi ünnepségek

Katasztrófavédelem

Képviselők

Kiállítások, konferenciák

Kitüntetés

Koncert

Konferencia

Kórház, klinika vagy egészségügyi centrum

Könyvismertető

Környezetvédelem

Közbiztonság

Közérdekű információk

Közlekedés

Közlekedési információk

Köztársasági elnök

Közvélemény

Kulturális programok

Lelkisegély

MSZP

Műszaki Tudományok

Nemzetiségi ügyek

Népművészet

Nyugdíjasoknak

Oktatás

Parlament

Párthírek

Pedagógia

Politika, közélet

Rendezvény

Rendőrségi hírek

Sport / fittness / szabadidő

Sportrendezvény

Szabadidő

Szociális ügyek

Szociálpolitika

Társadalom

Távközlés

Technika

T-Kisebbségek

Történelem

Tudományos hírek

Turizmus

TV, rádió

Utazás

Ünnepségek

Vallás

Vélemények

Vízszolgáltatás

"Ilyenkor decemberben"
2009. december 13. 18:03

Ilyenkor decemberben gyermek, felnőtt, fiatal, idős, családos, magányos várja-várja az ünnepet, a találkozásokat, a meghitt beszélgetéseket, a kisebb-nagyobb meglepetéseket. Vagy rettegi, még a gondolatát is elhessegeti, mert neki nem telik ajándékra. Vagy mert tudja, hogy őrá senki sem nyitja rá az ajtót jó szóval, egy tál süteménnyel. Pedig csak szív és szándék dolga minden, hiszen örömet lehet szerezni anyagi ráfordítás, netán bankkölcsön nélkül is. Ha belül béke van, és ha figyelünk egymásra...

Jaj, úgy élvezem én télen is ...
2008. január 16. 15:35

Ez a nem teljesen eredeti szlogen jutott eszembe, amikor megmártóztam a közelmúltban felújított és kibővített szigetvári fürdő kellemes medencéjében. Hogy miért, alább elmondom.

Viselkedéskultúra á la mérnökhallgatók
2007. február 13. 6:33

Az idei tavaszi télben akadt néhány vizsga nélküli nap és egy-két havas hét - legalább tőlünk nyugatra. Összeszedelőzködött hát egy különbusznyi fiatal és hatalmas csomagokkal, nagy reményekkel útnak indult. Élvezni akarták kevés pénzből is a természetet, a mozgást, a jó levegőt, az együttlétet teával, vajas kenyérrel, otthoni kolbásszal, esti társasjátékkal, beszélgetésekkel.

Tehetetlenek vagyunk?
2006. szeptember 19. 20:55

Amikor elszabadul a pokol, amikor belső és külső kontroll nélkül azt tesz valaki, amit akar, csak megdöbbenni, háborogni lehet. De nagyon! S ha drogról van szó, akkor még inkább! Vajon tehetetlenek vagyunk?

Ünneprontás - bálok iején
2006. február 27. 21:07

Bálba, divatbemutatóra szórakozni, mulatni megy az ember többnyire a barátaival vagy a családjávak. A nagy puccos rendezvények azonban inkább az üzleti élet, a művészvilág és a sokat kereső, nagy befolyású politikusok érdektalálkozója kezd lenni. Ez azonban nem kevéssé irritálja azokat, akik szavazataikkal (nem ilyen!) helyzetbe akarták hozni az utóbbiakat. Egy kissé több szerénységet, egy kissé kevesebb rongyrázást, kedves honatyák és honanyák!

Vannak rossz emberek
2009. július 22. 15:23

A munkaképes lakosság nagyobbik része hasznos és legális tevékenységből él, abból tartja el a családját is. Mások hosszú évek alatt lerótt járulékaikkal jogot szereztek arra, hogy megérdemelt nyugdíjukra, nyugdíjszerű ellátásaikra támaszkodjanak - nem beszélve most arról, melyiket egészítik ki további rendszeres vagy alkalmi feladatvállalással. A kevésbé szerencsések számára igénybe vehetők az egyre zsugorodó szociális ellátások, a különböző címeken elérhető segélyek, juttatások. Sokan keresnek és találnak valamilyen munkát, amelynek eredményeként a mai nehéz helyzetben is megmarad önbecsülésük és kivívhatják fenntarthatják mások tiszteletét.

Temetőben járván
2007. november 4. 16:09

Temetőben járván ambivalens érzések járják át a lelkemet. Az egyik szomorú, mivel egyre több a sír, amelyet fel kell keresnem. Virágot válogatok, élőt, beillesztem a vázába, de vigyázok, hogy a többiek csokrainak is jusson hely. Mécsest gyújtok. Nézem, mint táncol az üvegtartóban a kecses láng. Nézek magamba, emlékezem. Megannyi nem fontos, de nagyon jellemző apróság jut eszembe. Ha nem tiltaná a hely szelleme, talán még nevetnék is, hangosan, mint hajdanán, amikor még éltek a holtak. De itt most viselkedni kell. Mit szólnának az emberek? Mit? - Hát követnének. Vagy szívesebben megköveznének. A másik érzés az élet diadala: rengeteg ember útra kelt, rengeteg autó, vonat, busz szállítja őket, rengeteg udvarias, segítőkész rendőr, rendező. Vajon az élőkért vagy a holtakért teszik a dolgukat? Talán ők se tudják pontosan. Ha tudják, sem mondják el. Nekik nem illik magánbeszélgetni. Vajon miért nem? Összébb húzom a kabátot és lassan ellépdelek.

Amikor a férj vásárol
2006. szeptember 22. 15:31

A legtöbb férfi nem szívesen megy szupermarketbe. Méltatlannak tartja, jobb esetben magát a dologban teljességgel inkompetensnek. De ha mégis nekiindul, akkor alaposan, módszeresen dolgozik. Fáradhatatlanul végigjárja az eladóteret, megkeresi a vásárlásban akadályoztatott felesége által megjelölt árucikkeket. A feladat teljesítésekor pedig a jól végzett munka örömét érzi át, alig várva, hogy autóját garázsba állítva egy sörrel jutalmazza meg magát.

Az anyatej világnapján
2006. augusztus 1. 19:34

Szoptatni jó. Szoptatni egészséges. Szoptatni maga a csoda, mert miközben a lehető legtermészetesebb módon tápláljuk a babát, a méhen belüli kilenc hónap kivételével ekkor vagyunk vele (utoljára) tökéletesen egyek. Testben is, lélekben is.

Panelházak, panellakók
2006. február 24. 21:36

Panelházban is lehet emberhez méltó életet élni. Panelházban sem mindenki panelproli. Panelházat, abban lakást nem sokan választottak saját úri kedvükből annak idején, hanem éppen abba beköltözni volt lehetőségük. Később sokan sokat tettek és költöttek a felújításra. Ma azonban országos programot indítottak, hogy felújítsák - részben közpénzből -azokat az otthonokat, amelyek nélkül ma elképzelhetetlen lenne néhány százezer család mindennapja.