Helyezze el és kínálja szolgáltatását Magyarország üzleti adatbázisában!
Lépjen be itt, ha Ön már regisztrált szerkesztő!
Elfelejtette jelszavát?
 
Mutassa meg honlapját a térképen!
Államigazgatás

Bemutatjuk

Bér, jövedelem

Borturisztika, borturizmus

Cégvilág

Civil hírek

Család

Egészségügy / szociális intézmények

Elemzések, tanulmányok

Életmód

Energiagazdálkodás

Építési ügyek

Érdekességek

Események

EU pályázatok

Fiatalok

Foglalkoztatás

Fogyasztóvédelem

Gasztronómia

Gyermek és ifjúsági ügyek

Gyermeknevelés

Helyi önkormányzat

Helytörténet

Humán

Információ

Innen-onnan

Innováció

Interjú

Irodalom

Jegyzet

Jótékonyság

Karácsonyi ünnepségek

Katasztrófavédelem

Képviselők

Kiállítások, konferenciák

Kitüntetés

Koncert

Konferencia

Kórház, klinika vagy egészségügyi centrum

Könyvismertető

Környezetvédelem

Közbiztonság

Közérdekű információk

Közlekedés

Közlekedési információk

Köztársasági elnök

Közvélemény

Kulturális programok

Lelkisegély

MSZP

Műszaki Tudományok

Nemzetiségi ügyek

Népművészet

Nyugdíjasoknak

Oktatás

Parlament

Párthírek

Pedagógia

Politika, közélet

Rendezvény

Rendőrségi hírek

Sport / fittness / szabadidő

Sportrendezvény

Szabadidő

Szociális ügyek

Szociálpolitika

Társadalom

Távközlés

Technika

T-Kisebbségek

Történelem

Tudományos hírek

Turizmus

TV, rádió

Utazás

Ünnepségek

Vallás

Vélemények

Vízszolgáltatás

Koncert az A38-as hajón
2010. július 10. 8:58

Hasonló címen lehet követni az egyik televízión, mi történik a Duna-parton ringatózó (előző életében, más célokat szolgáló, egykori orosz) vízi járművön. A színhely remek, a személyzet kedves és mosolygós. A fellépők bizakodók, de kissé feszültek: úgy érzik, ólomlábakon járnak a hátralévő percek. A vendégek és a zenerajongók viszont igyekeznek a legjobb helyeket elfoglalni, fényképezőgépeiket, kameráikat - bevetés előtt - élesre állítani.

A kórusfesztivál előestéjén
2010. június 7. 10:44

Alig alszunk még néhányt,amikor újból felhangzik a fanfár, hogy hírrel hirdesse a nagy esemény, a nemzetközi Kodály Zoltán gyermekkórus találkozó kezdetét. A rendezvényt lázas készülődés, sok-sok próba előzi meg.

Megzenésített versek (kor)határ nélkül
2009. szeptember 5. 9:24

Milyen gyakran hallani, hogy a mai gyerekek (és a felnőttek?) nem szeretnek, nem tudnak olvasni, még kevésbé kiállni és másoknak érthetően, érzelmeket is tolmácsolva elmondani rövidebb-hosszabb költői szövegeket. Érdemes minden segítséget megragadni, hogy ne így legyen! Ennek a jó ügynek az érdekében előadóművészként sokat tesz Figura Ede.

Kórusfesztivál tizennyolcadszor
2008. június 23. 18:11

1972-ben tartották Komlón az első nemzetközi gyermek kórusfesztivált. Háttérből akkor még a névadó, Kodály Zoltán támogatta az ügyet, aki alkalmasnak találta a még ma is örökifjú Tóth Ferenc (azóta Liszt-díjas) karnagyot - a város vezetésében és lakosságában bízva - ennek a nemes feladatnak a megvalósítására. Azóta sok év eltelt, de a mozgalom él, nagy örömére és még nagyobb dicsőségére szűkebb hazánknak.

Kodály Zoltán születésnapján
2007. december 18. 7:19

Sok jeles évforduló kapcsolódott egybe december 16-dikán. 125 évvel ezelőtt született a Mester, kinek korszakalkotó szelleme, géniusza sokoldalú, teljes életművet hagyott ránk. Hatvanéves az ELTE Bartók Béla Énekkara, 40 évvel ezelőtt alapították meg az Egyetemi Koncertzenekart. Minden együtt állt arra, hogy a híresen szép aulában megszólaljon a zene. Hogy köszöntse az embert, a szépséget és a közénk jövőt, a bűneinket megváltót.

Égbe szökő dallamok
2010. június 21. 18:02

Június 18-20-án rendezték meg Komlón a tizenkilencedik Kodály Zoltán Nemzetközi Gyermekkórus Fesztivált kilenc énekkar és sok-sok érdeklődő részvételével. Az eseményt hosszú hónapok munkája előzte meg: szervezés, előkészületek, utazás, elhelyezés, vendéglátás, szereplés, zsűrizés stb. Az eredmény: szépséges éneklés, öröm, barátkozás, csillogó szemek, mosolyok, címcsere. És remény abban, hogy két év múlva a 20.-on ugyanitt.

Szépség, könnyedtség, elegancia
2010. január 1. 19:31

A 2010-es Bécsből közvetített - immár 72. - újévi koncert ismét lenyűgözte a nézőket akár a helyszínen, akár televízió képernyőjén követte az eseményeket. Szépség, könnyedség és elegancia nyújtott kivételes élményt.

Operália tízezer érdeklődőnek
2009. augusztus 10. 8:23

2010-es nagyprojektnek, amikor Pécs lesz Európa Kulturális Fővárosa, Placído Domingo, A TENOR elvállalta a fővédnökségét. Ez egyfelől óriási megtiszteltetés, másfelől óriási elismerés. Elismerése a program nemzetközi megbecsültségének, jele annak az érdeklődésnek, amely határainkon belül és kívül övezi még akkor is, ha vannak csúszások és sajnos ellendrukkerek. Nem számít! Nem az számít! Hanem az, amit Pécs és vele egész Magyarország bizonyít tiszta szándékával, vitathatatlan értékeivel.

Koncert pünkösd előestéjén
2008. május 16. 6:30

Az ünnepvárás mindig felfokozott lelkiállapotba hozza az embert. Húsvét után az ötvenedik nap előtt különösen igaz ez. Eljön-e a Szentlélek? Képes-e jóságot, szeretetet, békét teremteni hívei között? - ilyen és sok hasonló kérdésre keressük a választ, ameddig csak tavaszonta Florália jóvoltából fű és virág fakad, ameddig csak hit, remény és szeretet él bennünk. A hívő, a kétkedő, sőt a vallástól magát következetesen távol tartó szeme egyaránt az eget kémleli ilyenkor: hátha mégis...

José Carreras Pécsett
2007. szeptember 3. 7:58

A Három Tenor egyike, José Carreras Közép-Európában az idén először Pécsett lépett fel. Szereplését jó előre beharangozta a sajtó, a nem éppen olcsó jegyek csaknem mindegyike elővételben fogyott el, több ezren kérték az égieket, erre az alkalomra ne adjon esőt.