Helyezze el és kínálja szolgáltatását Magyarország üzleti adatbázisában!
Lépjen be itt, ha Ön már regisztrált szerkesztő!
Elfelejtette jelszavát?
 
Mutassa meg honlapját a térképen!
Államigazgatás

Bemutatjuk

Bér, jövedelem

Borturisztika, borturizmus

Cégvilág

Civil hírek

Család

Egészségügy / szociális intézmények

Elemzések, tanulmányok

Életmód

Energiagazdálkodás

Építési ügyek

Érdekességek

Események

EU pályázatok

Fiatalok

Foglalkoztatás

Fogyasztóvédelem

Gasztronómia

Gyermek és ifjúsági ügyek

Gyermeknevelés

Helyi önkormányzat

Helytörténet

Humán

Információ

Innen-onnan

Innováció

Interjú

Irodalom

Jegyzet

Jótékonyság

Karácsonyi ünnepségek

Katasztrófavédelem

Képviselők

Kiállítások, konferenciák

Kitüntetés

Koncert

Konferencia

Kórház, klinika vagy egészségügyi centrum

Könyvismertető

Környezetvédelem

Közbiztonság

Közérdekű információk

Közlekedés

Közlekedési információk

Köztársasági elnök

Közvélemény

Kulturális programok

Lelkisegély

MSZP

Műszaki Tudományok

Nemzetiségi ügyek

Népművészet

Nyugdíjasoknak

Oktatás

Parlament

Párthírek

Pedagógia

Politika, közélet

Rendezvény

Rendőrségi hírek

Sport / fittness / szabadidő

Sportrendezvény

Szabadidő

Szociális ügyek

Szociálpolitika

Társadalom

Távközlés

Technika

T-Kisebbségek

Történelem

Tudományos hírek

Turizmus

TV, rádió

Utazás

Ünnepségek

Vallás

Vélemények

Vízszolgáltatás

Mesterkurzus - ezúttal Komlón
2010. február 21. 18:54

A sok éve eltávozott bátyám egyidős lenne az 1939-ben született amerikai drámaíróval. Milyen szívesen megnézte és mennyire élvezte volna a Vígszínház előadását, amelyet Marton László rendezett! Mert ez a darab életről és művészetről szól. Mert alakjai élnek és estéről estére egy kicsit meg is halnak a színpadon. (Mert amatőrként ő is verset mondott, szerepelt valaha Debreczeni Tibor stúdiójában...)

A kultúra hete Komlón
2010. január 24. 16:33

Mint már jeleztem, városunkban egy héten át áldozhattunk időt, figyelmet a kultúrának, noha a hóesés és a csúszós út miatt nem mindig volt könnyű megközelíteni a különböző objektumokat. Ahogy azonban mini közvélemény-kutatásomból kiderült, mégis mindannyiszor megérte meleg kabátba, csizmába burkolózni. Mert egyik ámulatból a másikba lehetett esni.

Felhívás a Komlón és a komlói kistérségben élő fiatal alkotók bemutatkozására
2010. január 11. 18:36

A József Attila Városi Könyvtár Muzeális Gyűjteménye márciusban 5. alkalommal rendezi meg a „Fiatal komlói alkotók " című kiállítást.

"Az élet szép. Tenéked magyarázzam?"
2009. április 19. 16:14

Heltai Jenő verses vígjátékával mutatkozott be Komlón a száz éve alakult Csíkcsicsói Színjátszókör, melyet az Élő Emlékezet Egyesület működtet. A függöny előtt egyik vezetőjük köszöntötte a közönséget, felidézve, miként kerültek ide. A szereplők ízes, kissé zárt beszédükkel idézték föl Mátyás korát, az arra jellemző gondolkodás- és érzelemvilágot, a mindennapi életet, a nem ritka hadviselést és a semmitől sem idegen igaz szerelmet.

Kinek a lábára illik az üvegcipő?
2009. március 20. 14:45

Ez a kérdés izgatta 1924-ben a két asszony közötti választás dilemmája okán a szerzőt, Molnár Ferencet, a darabot azóta bármikor alakító színészeket meg persze az itt-ott magára ismerő, magára eszmélő nézőt látva, ahogyan Siposnak, az ingyen lakó, ingyen evő, se nem fiatal, se nem gazdag bútorasztalosnak végre döntenie kell: elvenni és maradni Adél, a megszokott-kiszolgált, de tehetős szerető mellett vagy szeretni és szeretni hagyni Irmát, az érte mindenre kész kiscselédet.

Augusztus Oklahomában - a Vígben
2010. február 16. 20:04

A sok más mellett Pulitzer-díjjal is büszkélkedhető kitűnő szerző, Tracy Letts, az USA egyik legnépesebb államában, Oklahomában született, ahol még ma is 11,4% őslakos indián él. Nem lehet tehát véletlen a téma- és helyszínválasztás! A darab műfaját a Vígszínház tartalmas ismertetője fekete komédiaként aposztrofálja, jóllehet a meghatározás második eleme - a remek gagekre törvényszerűen felcsattanó nevetés ellenére - sem igazi vígjáték, ahol végül minden gubanc kisimul. Itt ugyanis semmi sem rendeződik el!

Tréfa, taps télidőben
2010. január 14. 18:06

A budapesti Karinthy Színház vendégjátékának köszönhetően január 12-én jól szórakozott a komlói közönség Neil Simon A napsugár fiúk c. kétrészes komédiáján. A sokszor felcsattanó taps elismerést fejezett ki és azt az igényt, hogy jó lenne minél többször találkozni - a végeken!

Pécs Európa kulturális fővárosa
2010. január 11. 18:09

Öt évet kellett várni a projekt elkészülte után arra, hogy valóra váljon. Vasárnap a kulturális miniszter és a házigazda polgármester hivatalosan bejelentette, hogy a nyitó rendezvénnyel Pécs - Essen és Isztambul mellett - programjainak és rendezvényeinek köszönhetően egy évig büszkén viselheti a megtisztelő címet. Ezzel Pécs Magyarország és Európa jelképe lett. A sokszínű kultúráé, az értékeké, a befogadásé, a nyitottságé.

Vérbeli komédia Komlón
2009. március 28. 20:37

A már sokak által ismert B. Hagum álnéven írt új darabot barátai és a helyi közönség mulattatására Harnóczy Csabáné. Március 27-én az Árva szívek istállója című fergeteges vígjátékával ünnepelték a színházi világnapot, melyet Rendeki Ágoston önkormányzati képviselő köszöntött. Beszéde protokolláris részében a világnap történetéről, a kultúra szerepéről emlékezett meg. Ezután a helyiek, elsősorban a felnövekvő fiatalok számára oly sokat nyújtó Súgólyuk Színpad tevékenységét méltatta, kiemelve néhány különösen emlékezetes produkcióját, A teraszt, a Macskák és egereket, a Magyar Kultúra Napja idei rendezvényét, illetve a kétszer is megismételt '56 izzó ősze volt című összeállítást.

Utólag a Magyar Kultúra Napjáról
2009. január 26. 14:30

A komlóiak igazán tudnak ünnepelni. A komlóiak - idősek, fiatalok szívesen mennek a színházba, ahol szép szót, gyönyörű muzsikát hallhatnak. A komlóiak pirosra tapsolják a kezüket, őszintén örülnek a sikernek. A komlóiak hozzáteszik saját tapasztalatukat, munkájukat, ha kell, forintjaikat az egykori aprócska faluból lett város közös ügyéhez, ezért a jelképes harang mindegyikükért szól...