Helyezze el és kínálja szolgáltatását Magyarország üzleti adatbázisában!
Lépjen be itt, ha Ön már regisztrált szerkesztő!
Elfelejtette jelszavát?
 
Mutassa meg honlapját a térképen!
Adózás, helyi adók

Államigazgatás

Állatbarát

Állattartás

Balaton

Befektetés

Bemutatjuk

Bér, jövedelem

Beruházás

Biztosítás

Borturisztika, borturizmus

Cégek, vállalkozások hírei

Cégvilág

Civil hírek

Család

Egészségügy / szociális intézmények

Egyesület

Egyházak

Elektronikus ügyintézés

Elemzések, tanulmányok

Életmód

Energiagazdálkodás

Építési ügyek

Érdekességek

Események

EU információk

EU pályázatok

Felhívás

Fiatalok

Foglalkoztatás

Fogyasztóvédelem

Gasztronómia

Gazdasági hírek

Gazdaságpolitika

Gyermek és ifjúsági ügyek

Gyermeknevelés

Helyi önkormányzat

Helyi rendeletek

Helyi szolgáltatások

Helytörténet

Hőszolgáltatás

Humán

Idegenforgalmi információ

Információ

Informatika

Informatika és távközlés

Innen-onnan

Innováció

Interjú

Internet / multimédia

Irodalom

Jegyzet

Jótékonyság

Kamarák

Karácsonyi ünnepségek

Karrier

Katasztrófavédelem

Képviselők

Képviselők hírei

képviselő-testület

Képviselőtestület

Kézilabda

Kiállítások, konferenciák

Kistérségek

Kitüntetés

Koncert

Konferencia

Kórház, klinika vagy egészségügyi centrum

Kosárlabda

Könyvismertető

Környezetvédelem

Közbiztonság

Közérdekű információk

Közlekedés

Közlekedési információk

Közműépítés

Közműépítés és szolgáltatás

Köztársasági elnök

Közvélemény

Kulturális programok

Labdarúgás

Lelkisegély

MSZP

Munkaerő

Munkavédelem

Műszaki Tudományok

Nemzeti Fejlesztési Terv

Nemzetiségi ügyek

Népművészet

Nyugdíjasoknak

Oktatás

Pályázatok

Parlament

Párthírek

Pedagógia

Polgári védelem

Politika, közélet

Portré

Rally

Regionális programok

Rendezvény

Rendőrségi hírek

Sport / fittness / szabadidő

Sportrendezvény

Statisztika

Szabadidő

Szociális ügyek

Szociálpolitika

Társadalom

Távközlés

Technika

Terrorizmus

T-Kisebbségek

Történelem

Törvény, rendelet, szabályozás

Tudományos hírek

Tudósítás

Turizmus

TV, rádió

Utazás

Ünnepségek

Vállalkozásfejlesztés

Vallás

Vélemények

Vízszolgáltatás

Mesterkurzus - ezúttal Komlón
2010. február 21. 18:54

A sok éve eltávozott bátyám egyidős lenne az 1939-ben született amerikai drámaíróval. Milyen szívesen megnézte és mennyire élvezte volna a Vígszínház előadását, amelyet Marton László rendezett! Mert ez a darab életről és művészetről szól. Mert alakjai élnek és estéről estére egy kicsit meg is halnak a színpadon. (Mert amatőrként ő is verset mondott, szerepelt valaha Debreczeni Tibor stúdiójában...)

A kultúra hete Komlón
2010. január 24. 16:33

Mint már jeleztem, városunkban egy héten át áldozhattunk időt, figyelmet a kultúrának, noha a hóesés és a csúszós út miatt nem mindig volt könnyű megközelíteni a különböző objektumokat. Ahogy azonban mini közvélemény-kutatásomból kiderült, mégis mindannyiszor megérte meleg kabátba, csizmába burkolózni. Mert egyik ámulatból a másikba lehetett esni.

Felhívás a Komlón és a komlói kistérségben élő fiatal alkotók bemutatkozására
2010. január 11. 18:36

A József Attila Városi Könyvtár Muzeális Gyűjteménye márciusban 5. alkalommal rendezi meg a „Fiatal komlói alkotók " című kiállítást.

"Az élet szép. Tenéked magyarázzam?"
2009. április 19. 16:14

Heltai Jenő verses vígjátékával mutatkozott be Komlón a száz éve alakult Csíkcsicsói Színjátszókör, melyet az Élő Emlékezet Egyesület működtet. A függöny előtt egyik vezetőjük köszöntötte a közönséget, felidézve, miként kerültek ide. A szereplők ízes, kissé zárt beszédükkel idézték föl Mátyás korát, az arra jellemző gondolkodás- és érzelemvilágot, a mindennapi életet, a nem ritka hadviselést és a semmitől sem idegen igaz szerelmet.

Vérbeli komédia Komlón
2009. március 28. 20:37

A már sokak által ismert B. Hagum álnéven írt új darabot barátai és a helyi közönség mulattatására Harnóczy Csabáné. Március 27-én az Árva szívek istállója című fergeteges vígjátékával ünnepelték a színházi világnapot, melyet Rendeki Ágoston önkormányzati képviselő köszöntött. Beszéde protokolláris részében a világnap történetéről, a kultúra szerepéről emlékezett meg. Ezután a helyiek, elsősorban a felnövekvő fiatalok számára oly sokat nyújtó Súgólyuk Színpad tevékenységét méltatta, kiemelve néhány különösen emlékezetes produkcióját, A teraszt, a Macskák és egereket, a Magyar Kultúra Napja idei rendezvényét, illetve a kétszer is megismételt '56 izzó ősze volt című összeállítást.

Augusztus Oklahomában - a Vígben
2010. február 16. 20:04

A sok más mellett Pulitzer-díjjal is büszkélkedhető kitűnő szerző, Tracy Letts, az USA egyik legnépesebb államában, Oklahomában született, ahol még ma is 11,4% őslakos indián él. Nem lehet tehát véletlen a téma- és helyszínválasztás! A darab műfaját a Vígszínház tartalmas ismertetője fekete komédiaként aposztrofálja, jóllehet a meghatározás második eleme - a remek gagekre törvényszerűen felcsattanó nevetés ellenére - sem igazi vígjáték, ahol végül minden gubanc kisimul. Itt ugyanis semmi sem rendeződik el!

Tréfa, taps télidőben
2010. január 14. 18:06

A budapesti Karinthy Színház vendégjátékának köszönhetően január 12-én jól szórakozott a komlói közönség Neil Simon A napsugár fiúk c. kétrészes komédiáján. A sokszor felcsattanó taps elismerést fejezett ki és azt az igényt, hogy jó lenne minél többször találkozni - a végeken!

Pécs Európa kulturális fővárosa
2010. január 11. 18:09

Öt évet kellett várni a projekt elkészülte után arra, hogy valóra váljon. Vasárnap a kulturális miniszter és a házigazda polgármester hivatalosan bejelentette, hogy a nyitó rendezvénnyel Pécs - Essen és Isztambul mellett - programjainak és rendezvényeinek köszönhetően egy évig büszkén viselheti a megtisztelő címet. Ezzel Pécs Magyarország és Európa jelképe lett. A sokszínű kultúráé, az értékeké, a befogadásé, a nyitottságé.

Holnaptól Francia Filmnapok - már 13. alkalommal
2009. április 14. 14:36

A kitűnő rendező, Laurent Cantet, aki "Az osztály" című filmjéért tavaly a Cannes-i Fesztiválon elnyerte az Arany Pálma-díjat, a Francia Filmnapok meghívására - a rendezvény sajtótájékoztatójára - a múlt héten Budapesten járt. Az idei a tizenharmadik év, hogy a hagyományoknak megfelelően április közepén – vidéken április 15-26., Budapesten pedig április 16-19. között – megrendezik a Francia Filmnapokat. Az már bizonyos, hogy a főváros mellett nyolc városban - Szegeden, Pécsett, Debrecenben, Miskolcon, Győrött, Szolnokon, Egerben és Kecskeméten - nézheti meg a közönség premier előtt a legfrissebb francia filmtermés legjavát.

Kinek a lábára illik az üvegcipő?
2009. március 20. 14:45

Ez a kérdés izgatta 1924-ben a két asszony közötti választás dilemmája okán a szerzőt, Molnár Ferencet, a darabot azóta bármikor alakító színészeket meg persze az itt-ott magára ismerő, magára eszmélő nézőt látva, ahogyan Siposnak, az ingyen lakó, ingyen evő, se nem fiatal, se nem gazdag bútorasztalosnak végre döntenie kell: elvenni és maradni Adél, a megszokott-kiszolgált, de tehetős szerető mellett vagy szeretni és szeretni hagyni Irmát, az érte mindenre kész kiscselédet.

Helyilap
Kistérségek
Területfejlesztési Önkormányzati Társulások
Választókerület(ek)