Helyezze el és kínálja szolgáltatását Magyarország üzleti adatbázisában!
Lépjen be itt, ha Ön már regisztrált szerkesztő!
Elfelejtette jelszavát?
 
Mutassa meg honlapját a térképen!
Államigazgatás

Bemutatjuk

Bér, jövedelem

Borturisztika, borturizmus

Cégvilág

Civil hírek

Család

Egészségügy / szociális intézmények

Elemzések, tanulmányok

Életmód

Energiagazdálkodás

Építési ügyek

Érdekességek

Események

EU pályázatok

Fiatalok

Foglalkoztatás

Fogyasztóvédelem

Gasztronómia

Gyermek és ifjúsági ügyek

Gyermeknevelés

Helyi önkormányzat

Helytörténet

Humán

Információ

Innen-onnan

Innováció

Interjú

Irodalom

Jegyzet

Jótékonyság

Karácsonyi ünnepségek

Katasztrófavédelem

Képviselők

Kiállítások, konferenciák

Kitüntetés

Koncert

Konferencia

Kórház, klinika vagy egészségügyi centrum

Könyvismertető

Környezetvédelem

Közbiztonság

Közérdekű információk

Közlekedés

Közlekedési információk

Köztársasági elnök

Közvélemény

Kulturális programok

Lelkisegély

MSZP

Műszaki Tudományok

Nemzetiségi ügyek

Népművészet

Nyugdíjasoknak

Oktatás

Parlament

Párthírek

Pedagógia

Politika, közélet

Rendezvény

Rendőrségi hírek

Sport / fittness / szabadidő

Sportrendezvény

Szabadidő

Szociális ügyek

Szociálpolitika

Társadalom

Távközlés

Technika

T-Kisebbségek

Történelem

Tudományos hírek

Turizmus

TV, rádió

Utazás

Ünnepségek

Vallás

Vélemények

Vízszolgáltatás

Vendégtanár Kolozsvárról
2011. július 3. 21:28

Az elmúlt tanév egyik utolsó napján kedves vendég érkezett a komlói Kodály iskolába. Az 5-6. osztályosok csak annyit tudtak róla, hogy Kolozsváron él és dolgozik, s most egy játékos nyelvtanórát fog nekik tartani. Kedvéért névjegykártyájukat jól láthatóan helyezték el a padokon, hogy a megszólítás ne okozzon gondot. Nem is okozott sem ez, sem más!

Vasárnapi Iskola Erdélytől Délvidékig
2010. április 26. 14:48

Ki ne emlékezne gyermekkora vasárnapi iskolájára? Mikor - a tanköteles kort átlépve - ünneplő ruhában igyekezett a templomba vagy az iskolába társaival együtt, ahol a régi-új ismereteken kívül sok másfajta élmény várt rá. Az oktatási rendszer átalakult, hosszabb lett a kötelező iskolába járás időtartama, okafogyottá válva megszűnt az ismétlő iskola. Míg néhány lelkes ember újra életre nem hívta - másképp, máshol.

Énekelni jó!
2008. szeptember 9. 12:56

Egyik (nem kulturális!) hetilapunk hetekkel ezelőtt meghirdette 1000 hang címmel különleges tanévnyitóját. Elképzelése és felhívása szerint elsősorban gyermekkórusok csatlakozhattak, hogy szeptember 6-án nem 1000, hanem ezer meg ezer torokból szálljon dal.

Kissé megkésett pedagógusnapi beszélgetés
2008. július 4. 14:24

Komlón él a Kodály-követő Liszt-díjas karnagy, Tóth Ferenc. Itt született, itt nőtt föl, pályája itt teljesedett ki. Ő mindannyiunk Feri bácsija, az igazi pedagógus. Nevéhez fűződik a zene megszerettetése, a tiszta intonálás, a kóruskultúra magas szintre emelése, a fellépések, az utazások öröme, a nemzetközi gyermekkórus találkozók sora. Módszere utánozhatatlan, mint minden talány, minden misztérium mindörökre megfejthetetlen.

Most akkor ki a hibás?
2008. április 13. 8:52

A sokáig eltussolt, helyben úgy-ahogy tisztába tett, de újabban egyre inkább az érdeklődés középpontjába kerülő gyermeki agresszió kapcsán a közelmúltban több okos ember megszólalt. Jogi lépések is kellenek, törvényszigorítás, büntetés! - így az egyik. Nem, nem a gyerek a hibás, hisz mennyiféle agressziót lát a televízióban, mennyit él át szűkebb környezetében, mennyire nem jut neki jó szó, szeretet, türelem, megértés - így a másik. Mediáció kellene, segítség, hogy fel tudja dolgozni a történteket és hogy megváltozhassék, különben máris előállítjuk a bűnözőt - hangzik a közbenjáró gondoskodás csaknem üres malasztja.

Üzenet egykori iskolámból
2010. szeptember 30. 9:37

Szeptember 25-én ünnepre ébredtek a teljesen megújított, átalakított, kibővített Gagarin iskola és sportcsarnok átadására meghívottak, az abban érdekeltek és főleg az a közel 500 gyerek, 43 pedagógus és 12 egyéb munkatárs, (az oktatás-nevelés folyamatába aktívan bekapcsolódó segéderő, iskolatitkár, a maga helyén ugyancsak nélkülözhetetlen konyhai dolgozó, takarító, büfés).

Egy értelmesen eltöltött tanítás nélküli munkanap
2008. október 20. 16:06

Október 18-án Mezőkövesden 21 településről jöttek össze pedagógusok, hogy a hozzáértő okos nép gyülekezetében hányják-vessék száz bajunk, pontosabban azok közül az éppen aktuálisakat. Sok éve találkoznak ebben a körben évi három alkalommal. Ősszel és tavasszal egy vagy több oktatással-neveléssel kapcsolatos témát tűznek napirendre, a tanév végén pedig együtt ünneplik meg a pedagógusnapot.

Iskolakezdés, anomáliákkal
2008. szeptember 2. 19:08

Szeptember van, süt a nap, de mintha hiányozna a felhőtlen öröm. A bizalom abban, hogy ezúttal tényleg minden rendben lesz (sőt már van is!) ebben a tanévben, hiszen elharsogták, elharsogták kelettől nyugatig, hogy mennyi milliárd jut iskolafelújításra a lepusztult épületek renoválásától a számítógéppel, miegyebekkel való ellátásig. Csakhogy...  

Tutti, tutti /Ötvenéves a komlói zenetagozat/
2008. május 27. 21:47

A nagyhírű (e lap hasábjain is többször emlegetett) komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola május 24-én ünnepelte fennállásának 70., a zenetagozat megalakulásának 50. évfordulóját. Bekerült hát éves programjába a dátum, és elkezdődött az alapos felkészülést, szervezést igénylő aprómunka. Mindenki magától értetődően vette ki a részét, készen arra, hogy még többet vállaljon. Miközben csökkentették az énekórák számát, sok településen iskolákat vontak össze, zenetagozatot szüneteltettek vagy zártak be. Miközben a sajtó tanárverésekről, gyermek-megalázásokról, kényszerpályára szorult pedagógusokról adott sokkoló hírt..., itt ellenszolgáltatás nélkül, egymást segítve tették a dolgukat a nemzet napszámosai. Tették és teszik, mert így tanulták s mert maguk is így látják jónak

Gyerekek és tanárok
2008. március 7. 20:02

Dél-Baranyából nézve Sárospatak messze van. Csaknem nyolc óra alatt értem el a Rákócziak fellegvárának számító történelmi várost, amely mostantól kezdve szívem egyik csücskének számít. Más volt diákként megcsodálni a várat, lélegzetvisszafojtva lapozgatni régi-régi fóliánsokat, felidézni Petőfi Úti leveleit, merengni hazán, múlton, terveket szőni a jövőre. Más volt konferencia résztvevőjeként nézegetni a kazettás famennyezetet. Más volt..., de minek soroljam? Nézzük, ami most van!