Helyezze el és kínálja szolgáltatását Magyarország üzleti adatbázisában!
Lépjen be itt, ha Ön már regisztrált szerkesztő!
Elfelejtette jelszavát?
 
Mutassa meg honlapját a térképen!
Érdekességek

Észak-Alföldi Régió

Észak-Magyarországi Régió

Gyermeknevelés

Intézmény

Iskola

Iskolai élet

Kollégium

Középiskola

Oktatás és képzés

Projekt

Sport / fittness / szabadidő


AJKP Művészeti Fesztivál Ibrány 2016
2016. április 15-16-17-én „aranyos” diákokkal telt meg városunk főutcája, iskolái, kollégiuma és az Ibrányi László Művelődési Központ épülete.
Az Ibrányi Móricz Zsigmond Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium második alkalommal adott otthont az Arany János Kollégiumi Program Művészeti Fesztiváljának.
Öt évvel ezelőtt hazánk tíz városából érkező vendégek elismeréssel nyilatkoztak Ibrány városképéről, az itt élő emberek kedvességéről, segítőkészségéről, arról a közösségről, amellyel itt találkoztak.
2011 óta több változás történt városunkban, intézményünkben, két dolog azonban nem változott: lelkesedésünk és vendégszeretetünk.
Örömmel kezdtünk a szervező munkához, hogy a Pécsről, Szekszárdról, Törökszentmiklósról, Püspökladányból, Hajdúböszörményből, Ózdról, Nagykanizsáról és Baktalórántházáról érkező diákokat és kollégáinkat méltóan fogadhassuk.
Péntek este került sor a rendezvény ünnepélyes megnyitójára, melyen Gincsai Zoltán Gábor igazgató úr mellett Berencsi Béla polgármester úr is köszöntötte városunk vendégeit.
Vacsora után a diákok számára csapatépítő, ismerkedős programot szerveztünk, ahol játékos, kreatív feladatokat kellett megoldaniuk, messziről jött kollégáinkat pedig beiskolázási körzetünk egyik településének, Paszab önkormányzatának a vezetője, Tajthy Péter  polgármester úr látta vendégül.
A szombati egész napos program lehetőséget adott arra, hogy diákjaink a különböző művészeti ágakban (vers és próza, ének, tánc, hangszeres zene, színjátszás és képzőművészet) megmutassák tehetségüket.
A műsorszámokat, alkotásokat öt tagú zsűri pontozta. Köszönjük az értékelő munkáját Jenei Juditnak, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház művésznőjének, Horváth Idának, már végzett AJKP-s diákunknak, Molnár Józsefnek, a tiszateleki Hunyadi Mátyás Általános Iskola intézményvezetőjének, Trencsényi Imre alpolgármester úrnak, és Oláh Józsefnek, a Parno Graszt együttes vezetőjének.
S bár így visszatekintve a három napos program igazi érékét nem a kiosztott díjak, helyezések jelentették, hanem a közös élmények, az új barátságok, mégis büszkék vagyunk arra, hogy diákjaink kiemelkedően szerepeltek.
Vers és próza kategóriában Bódi Szabolcs 9. évfolyamos tanuló első, színjátszóink második helyezést értek el, táncosaink pedig különdíjat kaptak.
Köszönjük az AJKP-s intézményeknek, hogy elfogadták meghívásunkat, a diákoknak és felkészítő pedagógusoknak, hogy színvonalas produkciókkal készültek.
Köszönjük kollégáinknak, diákjainknak, intézményünk minden dolgozójának a szervezésben és a programok lebonyolításában nyújtott segítségét, munkáját.

Köszönetünket fejezzük ki:
- az Ibrányi László Művelődési Központ dolgozóinak: Puskás Gyulának, Puskás Attilának és Czene Istvánnak a profi műsorvezetésért, hangtechnikáért;
- Haluska András élelmezésvezetőnek és az Árpád Fejedelem Általános Iskola konyhai dolgozóinak a színvonalas, finom vendéglátásért;
- Márkus Ferencnek és a Buczkó Atanáz Közösségi és Zarándokház dolgozóinak a kényelmes szállásokért;
- Winner –B Kft, Imre Balázsnak, a Halász Coop ZRT-nek ( Sallai Miklós)
-Móré Zoltánnak, aki a vendégek szállításában és vendéglátásában nyújtott segítséget;
- Stromajer Ferencnének a támogatásáért;
- a szülőknek: Mihalik Károlynénak, Mészárosné Simon Andreának, Balogh Ferencnek, Szabóné Kiss Ibolyának, Berecz Jánosnénak és Bencze Józsefnek támogatásukért.

Publikálta
Móricz Zsigmond Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium