Helyezze el és kínálja szolgáltatását Magyarország üzleti adatbázisában!
Lépjen be itt, ha Ön már regisztrált szerkesztő!
Elfelejtette jelszavát?
 
Mutassa meg honlapját a térképen!
Érdekességek

Észak-Alföldi Régió

Észak-Magyarországi Régió

Gyermeknevelés

Intézmény

Iskola

Iskolai élet

Kollégium

Középiskola

Oktatás és képzés

Projekt

Sport / fittness / szabadidő


Verébtábor 2016
Az idei nyárnak is vége, megkezdődött az iskolákban a tanítás. Gyerekeknek, szülőknek, pedagógusoknak új feladatokat, de egyben izgalmakat, és bízom benne, hogy sok örömteli és sikeres pillanatot is tartogat az idei tanév.
A gondtalan nyári napok után vannak, akiknek könnyebb, és vannak, akiknek nehezebb az iskolakezdés. Sokan kerültek most új környezetbe: új iskola, új tanárok, rengeteg ismeretlen arc. Anyaként, pedagógusként az a tapasztalatom, hogy az általános iskola befejezése után legalább olyan nehéz a középiskolai tanulmányok elkezdése, mint az óvoda- iskola átmenetkor.
Iskolánkban már több éves hagyomány, hogy az AJKP előkészítő és 9. évfolyamos tanulóinknak verébtábort szervezünk, hogy még a tanévnyitó előtt megismerkedhessenek egymással, ezzel is segítve a könnyebb és gyorsabb beilleszkedést.
Az idén erre a Zemplén egyik gyönyörű helyén, a Baskói Ifjúsági Táborban került sor augusztus 25-28-a között, ahol 35 diákunk töltött el 4 vidám napot.
 Csütörtökön dél körül érkeztünk a táborba, ahol 2 személyes faházakban szállásoltak el bennünket. Ebéd után ismerkedési- csapatépítő játékok, sportversenyek következtek, majd egy rövid sétát tettünk a faluban, másnap pedig hosszabb túrát szerveztünk a tábort körülölelő erdőbe.
A programok között szerepelt szüreti játék, madárijesztő szépségverseny, akadályverseny, ügyességi játékok, disco. Utolsó este a tábortűznél megválasztottuk a tábor „legjeit”. Koronát kapott a tábor legéhesebb, legéberebb, legvidámabb, legaktívabb diákja, legszebb lánya és leghelyesebb fiúja.
Az utolsó éjszaka még meglepetés vendéget is tartogatott számunkra. A tábortűznél sütött kolbász és pirítós kenyér illata a közelbe csalogatta „Vukot”, aki barátságosan körbenézett, majd visszatért búvóhelyére. 
A négy nap alatt szövődött barátságoknak köszönhetően a kollégiumi beköltözéskor és az első tanítási napon is mosolygó, egymást vidáman üdvözlő diákokkal találkoztunk. Kívánom, hogy a mosoly és a derű egész tanévben végigkísérjen bennünket!
Publikálta
Móricz Zsigmond Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium