Helyezze el és kínálja szolgáltatását Magyarország üzleti adatbázisában!
Lépjen be itt, ha Ön már regisztrált szerkesztő!
Elfelejtette jelszavát?
 
Mutassa meg honlapját a térképen!
AJKSZP

AJTP

Kollégium


HAGYOMÁNYŐRZÉS SOKFÉLEKÉPP
 A szegedi kis „aranyosok” végzős évfolyamaként a várva-várt, de meghiúsult Őrségi kirándulás miatt helyben, Szegeden igyekeztünk kárpótolni önmagunkat. És nem is csalatkoztunk. Sikeresen fejeztük be megkezdett „Napsugaras” projektünket, melynek során kutatómunka eredményeként feltérképeztük az „istenszöm” szimbólumot tartalmazó oromzattal épült házakat, azokat lefényképeztük, melyet kiállítás keretében kollégista társainkkal is megosztottunk.

Saját hagyományaink őrzése jegyében utolsó éves csoportként nekiláttunk kollégiumi tablónk elkészítéséhez: nem kis derültség mellett kiválogattuk „ilyen volt” képeinket, és elkészítettük az „ilyen lett” verziókat is.

A közös sütés-főzés öröme már régi jó ismerősünk, így ez alkalommal sem mondtunk volna le róla. Így készült el a speciális kolesz „bolánói”tésztánk.

Este nem titkolt hatásvadász szándékkal a Csillagainkban a hiba című filmet néztük meg, mely komoly érzelmeket kavart még fiainkban is.

Másnap Szegeden jártuk végig Klebelsberg Kunó munkásságának épített emlékeit, tiszteleghettünk a kiemelt figyelmet kapó Szeged város újjáépítője, a jelenlegi városkép megálmodója és megalkotója előtt.

Ezt követően a viharsarok hagyományos épített emlékeit néztük meg a makói skanzenben, ahol a hungarikumként nyilvántartott hagyma termesztésének módjával ismerkedtünk meg. És ha már Makó és hagyma, akkor a Hagymatikumot is megszemléltük és próbára tettük élményfürdőjét. Este ismét filmnézésre adtuk megfáradt testünket. A valós eseményeken alapuló Rendíthetetlen című film hőse méltó példát nyújthat számunkra kitartásról, akaraterőről, a meg nem alkuvásról.

A vasárnap tartogatta a következő meglepetést: Gyálarétre kikerékpározva lovagolhattunk. Már maga a látvány is fenséges volt, akár a hatalmas parkra, akár a lovasok teljesítményére gondolunk. Az ebéd elköltése után jóllakottan, a ragyogó napsütésben fürdőzve kerékpároztunk vissza a kollégiumba, hogy hétvégénket a visszamérések gyönyöreivel zárjuk.

Publikálta
Szeged, Városi Kollégium