Helyezze el és kínálja szolgáltatását Magyarország üzleti adatbázisában!
Lépjen be itt, ha Ön már regisztrált szerkesztő!
Elfelejtette jelszavát?
 
Mutassa meg honlapját a térképen!
A Balatoni Borbarát Hölgyek bemutatkozása

Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete

8360 Keszthely, Bessenyei u. 14.

  Látogatottság: 7133
Telefon: +36 83/315-391; 30/4748901
Térkép:

1999 január 21 – én alakult egyesületünk a Bor és Gasztronómia évében. Amiért létrejöttünk és amire minden évben felesketjük új tagjainkat az a Balatoni és a kiváló minőségű magyar borok ismertetése, kínálása, a kultúrált borfogyasztási szokások elterjesztése, a szőlőtermesztéshez és borászathoz tartozó tradicionális hagyományok felkutatása, hagyományápolása, borismereti kurzusokon való részvétel.

Tulajdonképpen a balatoni boroknak élő marketingjei vagyunk. Mindezek mellett, mivel a teljes tagságunk a privát életben közvetlenül kötődik a túrizmushoz, így számunkra nagyon fontos, hogy a lakókörnyezetünkben színvonalas kultúrprogramot tudjunk nyújtani a helyi ill. a hozzánk látogató vendégek számára. Ha nincs, akkor létrehozunk ilyeneket. Mint például 8. alkalommal szerveztünk az idén februárban a Városi Farsangi karnevált. KB 40 – 50 km - es körzetből jöttek érdeklődők, 400 fős maskarás felvonuló és kb. 3000 fős nézősereg élvezte a felvonulást. A teljes megszervezést, lebonyolítást és megfinanszírozást az egyesület végzi, díjakat biztosítunk a legötletesebb egyéni és csoportos jelmezeseknek.Segítőink és támogatóink : Keszthely Város Önkormányzata és Bizottságai, Keszthely Térségi Vállalkozói Klub, Médiák, Pénzintézetek stb.. Másik nagy rendezvényünket 2006 őszén indítottuk útjára, az első Országos Amatőr Harmonika Gálát – Tabányi Mihály harmonika művész úr nevével fémjelezve, ahol is nem várt sikert értünk el. Ebből egyenesen következett, hogy folytatni kell az elkövetkező években is, szeretnénk ebből hagyományt teremteni.Új kezdeményezésünk is van. Egyesületünkön belül megalakítottuk a barokk kort idéző szekciónkat. Az ötletet a keszthelyi gróf Festetics dinasztia ill. a Festetics Kastély fénykora adta. Barokk – kort megidéző viseletben fogunk 2007.junius 03 – án bemutatkozni Keszthely város 760. évfordulója alkalmából megrendezésre kerülő városnapi programon, felvonulással ill. háziasszonyi szerepkör felvállalásával.Természetesen szívesen teszünk eleget minden meghívásnak, akár műsort adva tánctagozatos csoportunkkal.


Székhelye:

8360 Keszthely Bessenyei u. 14.


Elnökség:  Nádler Józsefné elnök


elnökségi tagok:
Borbély Istvánné
Cseh Németh Istvánné
Dr. Domonkosné Nádasi Mária
Elek Ferencné
Suba Zoltánné
Szindekovics Józsefné
Perkóné Kis Júlia
Vetőné Zeke Erzsébet


Alapítás éve:1999


Tevékenységi területek:
Borkultura-Gasztronómia ápolása a Zalai Balatonparti régióban. Kulturúlt borfogyasztási szokások. Szőlőtermesztéshez, borászathoz kapcsolódó hagyományok felelevenítése-ápolása. Keszthely város Kulturális életében aktív tevékenység , kulturális rendezvények lebonyolítása, hagyományteremtő céllal.