Helyezze el és kínálja szolgáltatását Magyarország üzleti adatbázisában!
Lépjen be itt, ha Ön már regisztrált szerkesztő!
Elfelejtette jelszavát?
 
Mutassa meg honlapját a térképen!
ÓZDI KOLLÉGIUM

Kollégium Ózd

Új nevünk van,új helyen vagyunk

ÓZDI KOLLÉGIUM | Kollégium Ózd | Új nevünk van,új helyen vagyunk  

Az 1946 augusztusában alapított ózdi Ady Endre Középiskolai Kollégiumban mindig pezsgő diákélet folyt.

2004 szeptemberétől megvalósult a Hátrányos Helyzetű Tanulók Arany János Kollégiumi programja a JAG, Bródy,Gábor Áron, SZIKSZI és a Putnoki Serényi középiskolák közös vállalkozásában. (A Bródy és a Gábor Áron összeolvadását követően jelenleg Bolyai Szakképzőként működik) Ez úgynevezett "0".osztállyal indult, melynek célja a tanulók felzárkóztatása, hogy zökkenőmentesen kezdjék a középiskolát.

A tanulók programba való irányításában is fontos szerep jut nevelőinknek, személyesen mennek el a nyolcadikos tanulókhoz, hogy meggyőzzék őket a továbbtanulás szükségességéről. Az intézmény jóval többet vállalt fel mint a szállás biztosítása. Cél az értelmes, érdekes elfoglaltság biztosítása a tanulók részére.

Számos szakkör, érdeklődési kör áll a tanulni, szórakozni vágyó hátrányos helyzetű lakók rendelkezésére. Minden tantárgyból lehetőség nyílik korrepetáláson való részvételrte.

Remekül felszerelt kondi-terem várja az erősödni vágyókat.

Választható szabadidős foglalkozások színesítik a kollégiumi életet:

- színvonalas színjátszó -kör Dr. Varga Tiborné vezetésével,

- internetes szakkör Szombati Szabolcs irányításával,

- díszítő-varró szakkör Czenéné Csomós Eszterrel,

- labdarúgó-kör Venczel Viktorral,

- festő szakkör Bárdos Péter közreműködésével,

- egészségvédő szakkör Sveda Lászlónéval,

- zenei kör Bóta Andreával,

- sportkör Monostori Szilárddal.

A díszítő és egészségvédő szakkör gyakran működik együtt, az eüsök óvodalátogatásához, idősotthoni műsoraihoz az ajándékokat díszítő szakkörön készítik el a gyerekek.

 

2005. július 1-től összevonásra került három intézmény, a József Attila Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskola, az Ady Endre Középiskolai Kollégium , illetve az Erkel Ferenc Zeneiskola. A létrejött intézmény neve: József Attila Gimnázium, Szakközépiskola, Koolégium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény. Az összevont ntézmény élére Tuza Ottó került igazgatóként, aki eddig a gimnáziumot irányította. A kollégiumvezető Holló Leleszi Vendel lett, a zeneiskola élére Káló zoltánnét választották.